Giriş YapÜcretsiz Üyelik
Türkçe German English

Kredi Kartı Güvenliği

• Kredi kartımdan isteğim dışında tahsilat yapılabilir mi?

OZLEMIX.COM'da kredi kartı numaraları saklanmamaktadır. Bu nedenle, isteğiniz ve inisiyatifiniz haricinde sizden başkası kredi kartınızı kullanamaz. Bir ürünün bedelinin sizden ikinci defa tahsil edilmesi de mümkün değildir. Ayrıca, aynı ürün için yapılacak ödeme işlemlerini, OZLEMIX.COM'un ve bankaların teknik alt yapısı kabul etmemektedir.



• OZLEMIX.COM'da kredi kartı kullanmanın riski var mıdır?

İnternet üzerinde belli başlı sitelerde kredi kartı kullanmak, fiziksel hayatta kullanmaktan çok daha güvenlidir. Bir dükkanda veya restoranda kredi kartınızı fiziksel olarak bir başkasına vermeniz risk yüzdesini artırır.

OZLEMIX.COM, kredi kartı numaranızı girdiğiniz ekranda, bu numarayı Garanti Bankası tarafından sağlanan özel ödeme sistemi üzerinden 256bit özel bir şifreleme ile direk müşteri ile banka arasında yapılarak sağlanır. OZLEMIX.COM, sadece bankadan geri dönen evet/hayır sonucuna göre işlem yapar veya yapmaz.



• CVC2 (CVV) numarası nedir?

Kredi kartınızın arka yüzünde, normal 16 haneli kart numaranızın devamında 3 haneli bir numara daha vardır. Bu numara, size özel bir CVC2 numarasıdır. Bu numara, kredi kartı kullanımında ekstra bir güvenlik sağlamaktadır. OZLEMIX.COM'daki kredi kartı işlemlerinde bu numara sizden istenmektedir. Bu numara olmadan işlem yapamazsınız.

OZLEMIX.COM'da her gün binlerce kredi kartı işlemi yapılmaktadır ve bugüne kadar en ufak bir güvenlik sorunu yaşanmamıştır.



• 3D Secure nedir?

3D Secure, internette alışveriş işlemlerinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş olan bir kimlik doğrulama sistemidir.

Visa ve MasterCard'ın geliştirdiği bu "güvenli sanal alışveriş" çözümleri ile hem kart sahipleri hem de üye işyerleri, sahtekarlıklara karşı güvence altına alınmıştır. Sistemin, Visa kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına "Verified by Visa", MasterCard kredi kartı kullanımı için hazırlanan uygulamasına ise "SecureCode" isimleri verilmektedir.

BKM'nin (Bankalararası Kart Merkezi) internet sitesinden, 3D Secure uygulaması hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.



• Kredi kartı numaram otomatik olarak ekranda beliriyor

Kredi kartınızın otomatik olarak ekrana gelmesi, OZLEMIX.COM ile ilgili değil, web tarayıcınızın(Explorer) ayarlarıyla ilgili bir konudur.

Tools / Internet Options / Content / Auto complete

Araçlar / İnternet Seçenekleri / İçerik / Otomatik Tamamla

bölümünden otomatik form doldurma bölümünü kapatın.

Eğer bilgisayarınızı sadece siz kullanıyorsanız bu durum sorun olmayacaktır ancak birden fazla kullanıcı varsa lütfen yukarıdaki işlemi mutlaka yapın.
 

   
Tüketici HaklarıGizlilik TaahhüdüGüvenlik PolitikasıGüvenlik İpuçlarıKredi Kartı GüvenliğiBanka Hesap Numaralarımızİletişim
   
Anasayfa